Pándzsa Klub

Lokálpatrióta, Hagyományörző, Kulturális és Rendezvényszervező Egyesület

Majális

A településen valaha megvolt szokást elevenítette fel egyesületünk, melyen májusfaállítással egybekötött kultúrműsorral teremtünk kikapcsolódási lehetőséget a helyieknek és az idelátogatóknak. Ezen rendezvényünk hangsúlyozottan a helyi amatőr előadóművészek és csoportok bemutatkozási és fellépési lehetősége is, melynek jelentősségét évről-évre növelni akarjuk. 2004-ben az EU csatlakozás megünneplése kapcsán a Művelődési Házzal közösen rendeztük.

Számításaink szerint 700-800 fő vett részt az első alkalommal megrendezett (felújított) pannonhalmi majálison. Ez a létszám évről évre nőtt. Külön öröm számunkra, hogy az általunk kényszerűen alkotott Majális-tér átment a köztudatba. Ma már hivatalos elnevezés nélkül is így emlegetik a Művelődési Házzal szembeni területet.

Helye a Művelődési Házzal szemben lévő Majális-tér.

Ideje Május elseje körül.

Archívum

Pándzsa Majális 2008

A zene az kell…

Május 3-án, szombaton, 16 órától.

Sok érdekes program vár kicsikre és nagyokra:

A délután főszereplői egy népszerű televíziós sorozat sztárja.

Műsoruk címe: A zene az kell. Élőzenés vidám esztrádműsor, kuplék, sanzonok, musicalrészletek, meglepetés-világszám.

Sörsátor, mozgó fagyiárus, arcfestés, Quadozási lehetőség, lovagoltatás.

Pándzsa Majális 2009

Időpont: 2009. május 1.

Különleges apropói is lesznek a rendezvénynek: 5 éve ezen a napon csatlakoztunk az Európai Unióhoz, erről a tényről is megemlékezünk a rendezvény keretein belül.

Tavaly a testvérvárosi kapcsolat 10 éves évfordulóján városunk 100 fős delegációja kapott meghívást Engenbe, amit most Pannonhalma viszonoz. Az engeni vendégeink részére összeállított protokoll része lesz a majális, és ők is részesei lesznek a téren zajló programoknak. Várhatóan 17 órakor láthatjuk a színpadon a Stadtmusik Engen fúvószenekart.

A részletes műsort itt olvashatják.

Szeretettel várjuk a város apraját-nagyját május 1-jén 16 órától a Majális térre, ahol a délután és este folyamán lovaglás, légvár, omnibusz és arcfestés is szórakoztatja az érdeklődőket.